JANOSH. Szántástól aratásig az új generáció tudásával felvértezve.

A RAPOOL jövőorientált nemesítési programjából olyan új hibridgeneráció érkezik, amely megbízható agronómiai csomaggal rendelkezik, valamint az egészségesebb szárra – ami a szárstabilitás alapja – mint genetikai tulajdonságra törekedve elősegíti, hogy a repce a termesztési nehézségek ellenére jövedelmező kultúra maradjon. Portfóliónk legújabb tagja ennek a generációnak a képviselője.

A JANOSH kiemelkedő tulajdonságai már a vetési időszakban jelentkeznek. Dinamikus őszi fejlődésének köszönhetően a bizonytalan nyár végi esőzéseket is megvárhatjuk vele, hiszen késői vetésre kifejezetten alkalmas. Jó télállóságának és szárazságtűrésének köszönhetően ideális repceállománnyal indíthatjuk a tavaszt. Új hibridünk a vegetációs időszakban kifejezetten jól hasznosítja a számára elérhető tápanyagot, így kevesebb nitrogén kijuttatásával csökkenthetők a termelés költségei.

A betakarítás előtti hetekben jelentkezik igazán az az előny, amit átfogó betegség-ellenállósága (TuYV- és Rlm7 fómarezisztencia) és magas szintű szklerotínia-ellenállósága biztosít. Ennek köszönhetően ugyanis rendkívüli szárstabilitással rendelkezik, ami egyrészt szélesebb körű rugalmasságot tesz lehetővé a gombaölő szerek használatában, illetve a növekedésszabályozásban. Másrészt költséghatékonyabb repcetermelést biztosít: a JANOSH ugyanis ezt a tulajdonságát nemcsak a hivatalos regisztrációs kísérletek során bizonyította, hanem üzemi körülmények között is egyértelmű hozamnövekedést ért el. A száregészség tehát tényleges termésstabilitást jelent. A repcehibrid kapcsán a kipergési veszteségektől sem kell tartanunk, ezért bátran ütemezhető a betakarítása akár a kalászosok utánra.

Összefoglalva: kínálatunk új tagjának megbízható agronómiai csomagja segít a gazdálkodók költségeinek csökkentésében. A gombölő szeres és regulátoros kezelésekben nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, mint más hibridek. A JANOSH-sal garantált az egészséges repceállomány, aminek köszönhetően javul a termésstabilitás, nő a nyereségesség és a betakarítás ideje is későbbre tolható, amennyiben a kalászosok aratását a minőségük megőrzése érdekében előbb szeretnénk elvégezni.

 

További információkat olvashat legújabb hibridünkről az alábbi cikkekben:

https://www.rapool.hu/aktualis/az-uj-repcegeneracio-minden-eddiginel-stabilabban-all-a-laban./

https://www.rapool.hu/aktualis/fokuszban-az-egeszseg/

Legyen naprakész, kövesse Facebbok oldalunkat! Facebook/SAATEN-UNION/RAPOOL

Marsai Viktor

termékfejlesztő