Repce szakmai nap - RAPOOL Akadémia

Február 20-án Akadémia napot tartottunk Bóly határában. Egy napra a repce került fókuszba. A rendezvényen a repcetermesztés jelenlegi helyzetéről és a kísérleti területen szerzett tapasztalatokról számoltak be német vendégelőadóink.


A repcetermesztők hazánkban - ahogyan más európai országokban is -, egyre komolyabb kihívásokkal szembesülnek: a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai mellett az inputanyag költségek is növekednek, a terményárak viszont sajnos nem követték ezt a tendenciát. A változó körülmények és a költségek növekedése miatt a termesztéstechnológiát érdemes újragondolni, vagy más rendszerszemlélettel tekinteni a megszokott technológiai elemekre.
Február 20-án Akadémia napot tartottunk Bóly határában. Egy napra a repce került fókuszba. A rendezvényen a repcetermesztés jelenlegi helyzetéről és a kísérleti területen szerzett tapasztalatokról számoltak be német vendégelőadóink. Rene Brand, a nemzetközi termékfejlesztésért felelős kollégánk (RAPOOL Ring GmbH/NPZ, Németország) és Dr. Ute Kopf, a kieli Alkalmazoott Tudományok Egyetemének professzorasszonya, osztottak meg hasznos és újszerű információkat.
Partnereinknek és előadóinknak köszönjük szépen a részvételt! A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a jövőben is szeretnénk folytatni a RAPOOL Repce Akadémia rendezvény megszervezését. Ezzel a rendezvénnyel indítottuk el idei évünket a RAPOOL 50 ÉVES évfordulójának zászlaja alatt.