RAPOOL Clearfield herbicidtoleráns repcék kínálata

A RAPOOL élen jár a Clearfield-hibridek fejlesztésében is. Az elmúlt évek eltérő évjárataiban mindig a RAPOOL-hibridek végeztek az élen a NÉBIH fajta-összehasonlító kísérleteiben.

Az őszi gyomirtás a legtöbb területen már nem kérdés. Egyre többen ismerik el azt a tényt is, hogy a repce termésmennyisége nagyobb hányadban ősszel alapozható meg. Ha nem adunk teret a gyomok fejlődésének, jelentősen növelhetjük nemcsak az állomány megfelelő fejlődését és télállóságát, de a termésbiztonságot és a termésmennyiséget is. A Clearfield gyomirtási technológiát a kedvezőtlen gyomviszonnyal rendelkező, főleg a szárazságnak kitett területeken a legbiztosabb megoldásnak tartjuk.

2017-ben három Clearfield-hibridet ajánlunk termelőink számára. A nagy terméspotenciállal rendelkező PHOENIX CL habitusban és fejlődési erélyben hasonló a VERITAS CL-hez, de érésideje korábbi ahhoz képest. Akik korán vagy normál időben szeretnék elvetni a Clearfield-repcéjüket, azoknak elsősorban az EDIMAX CL-t ajánljuk. A VERITAS CL-t (késői betakarítási időhöz) és a PHOENIX CL-t (középkorai érésidővel) normál vagy akár megkésett vetésekhez ajánljuk, azoknak a termelőknek, akik szeretik a robosztusabb, erős fejlődési erélyű repcéket. Termesztéstechnológiájuk elengedhetetlen eleme az őszi regulátoros kezelés. Mindkét hibrid alkalmazható széles sortávú vetéstechnológiával is.