Elsővé csak kitartó munka árán válhatunk

A repce és a belőle kinyert olaj iránti kereslet óriási mértékben növekedett az elmúlt évtizedekben, aminek eredményeként immár a jövedelmezősége alapján is az egyik vezető szántóföldi kultúrává vált Európában és azon belül Magyarországon.

Cégünk immár 120 éve foglalkozik a repcével, és a mai napig erre az egyetlen növényfajra koncentráljuk összes tudásunkat és energiánkat: kutatásokat végzünk, a legmodernebb módszerekkel fajtákat és hibrideket nemesítünk, kiváló minőségű vetőmagot forgalmazunk és a csávázás technológiáját fejlesztjük, mindent egy kézben tartva. Ennek köszönhetően vált a RAPOOL a világ egyik legnagyobb repcetermesztőjévé.

A magyarországi piacrészesedés is stabilan és folyamatosan nőtt az elmúlt éveken, és a hiteles értékesítési és árbevételadatok alapján 2017 ősze óta immár hazánkban is stabilan a káposztarepce-vetőmagpiac vezető szereplőjévé vált a RAPOOL. Kemény munka vezetett odáig, hogy elnyerjük a magyar termesztők bizalmát, és ezután is törekszünk a kiemelkedő teljesítményű hibridek és a technológiai innovációk mellett olyan széles körű szakmai támogatást nyújtani, amivel hozzájárulhatunk repcetermesztés jövedelmezővé tételéhez.

2019-ben sem szeretnénk megtörni a hagyományt, így örömmel vállaltuk el az Agrofotó idei fővédnökségét is, hiszen ez lehetőséget teremt arra, hogy a hivatásunk, a mezőgazdaság fényképeken keresztül merőben új és szokatlan megközelítésbe kerüljön. Bízunk benne, hogy ezzel azoknak a figyelme is ráirányul erre a rendkívül fontos ágazatra, akiket eddig kevésbé foglalkoztatott a növénytermesztés. Ők is rácsodálkoznak, mennyi szépségben, különleges helyzetekben, színekben és formákban gyönyörködhetnek a szakma képviselői nap mint nap.

Amikor pedig zsűritagként a felvételekről döntünk, akkor mégiscsak a mögöttük álló embert, kollégát értékeljük, aki egyéni látásmódjával megörökített és bennünket, a nézőt is bevont egy soha vissza nem térő pillanatba, hiszen ahogy a szántóföldi növénytermesztésben, a fotózásban is az eredmények nem véletlenül, hanem lelkes és kitartó munka árán születnek meg.

Blum Zoltán
ügyvezető
RAPOOL Hungária Kft.
az Agrofotó 2019 főtámogatója