DUKE

A DUKE kiemelkedő hozamú, korszerű, korai érésű, rendkívül magas olajtartalmú hibrid. 

 
 
 

 

Tavaszi fejlődése és virágzása korai. Állománya közepes magasságú, megdőlésre nem hajlamos.

A hibrid széles körű genetikai védelemmel rendelkezik a kórokozókkal szemben, és az RLM7-es rezisztenciagénje kiválóan védi az őszi fómafertőzések ellen. Tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képessége következtében nemcsak a vírus károsítása csökken, hanem plusz életerejének (vigorának) köszönhetően aszály idején több tartalékkal rendelkezik, aminek köszönhetően termésstabilitása kiemelkedő.

A hibrid, ha a körülmények miatt szükség van rá, későn is vethető, ekkor nincs szükség erőteljes regulálásra. Korán vetve azonban 4–6 leveles állapotban regulátorral kell kezelni az állományát. Betakarításának tervezhetőségét segíti kipergés-ellenállósága, mivel becői jobban ellenállnak a külső fizikai behatásoknak, minimalizálva ezzel a pergési veszteséget.

A hazai fajtaregisztrációs vizsgálatok során a sztenderd hibridek termésszintjét 9%-kal múlta felül. A NÉBIH 2018–2020-as eredményei alapján éréscsoportjában magasan a legjobb olajtartalmat érte el.

 

 

 

2023-AS EREDMÉNYEK
 2023-AS EREDMÉNYEK

Kinek ajánljuk?

Azoknak ajánljuk, akik kimagasló olajtartalommal és stabilan magas terméshozammal rendelkező, kifejezetten egészséges hibridet keresnek.

2023-as repcekatalógusunkat megtekintheti itt.