MATRIX CL

Azon termelőknek javasoljuk, akik a gyomproblémás területeken sem szeretnének kompromisszumot kötni a termésmennyiség és az olajtartalom rovására.

Az elmúlt években a RAPOOL Magyarországon megkezdte annak az új repcegenerációnak a bevezetését, amelynek hibridjei a megnövekedett időjárási és technológiai kockázatok ellenére is a korábbiaknál jobban képesek biztosítani a repcetermesztés magas szintű jövedelmezőségét. Ezt a munkát 2022-ben is folytattuk, és a már bevezetett DUKE, DYNAMIC, TEMPO és TEMPTATION mellett ennek a generációnak a további tagjai is rendelkeznek tarlórépa sárgaságvírusa ellenállósággal, szemmel láthatóan vigorózusabbak, a környezeti stresszhatásoknak jobban ellenállnak. Ennek eredményeként a termésszintjük magasabb és stabilabb, mint a régebbi hibrideké, ami köszönhető bizonyítottan jobb tápanyag-hasznosító képességüknek is.

Mindezeken túl pedig kedvező beltartalmi tulajdonságokkal, magasabb olajtartalommal rendelkeznek, ami érdemben növeli a repcetermesztés jövedelmezőségét. A tavalyi évben bevezetésre került hibridjeinkkel – MANHATTAN és MATRIX CL – tovább bővült a „klímastabil”, új generációs repcéink már eddig is széles köre. Ez a megbízható genetikai bázis biztosítja, hogy valamennyi repcetermesztő számára a területéhez, technológiai igényeihez legjobban illeszkedő hibridet tudjuk ajánlani. 

 

A MATRIX CL a RAPOOL legújabb generációs középérésű, herbicidtoleráns hibridje. Kiváló alkalmazkodóképességének és széles körű alkalmazhatóságának köszönhetően jól viseli a kedvezőtlenebb feltételeket, így az egész ország területén nagy biztonsággal termeszthető. Közepes intenzitású őszi fejlődésének jóvoltából kiemelkedő télállóságú hibrid, melynek tavaszi szárba indulása is mérsékelten dinamikus. Magas hozam és termésstabilitás jellemzi száraz körülmények közepette is. A hibrid kiemelkedő olajtartalma párját ritkítja a Clearfield-szegmensben. Kínálatunk többi tagjához hasonlóan teljes körű rezisztenciacsomaggal és kipergés-ellenállósággal rendelkezik, így N-hatékonysága is a mai modern hibridekre jellemzően rendkívül kedvező.

 

2023-AS EREDMÉNYEK
 2023-AS EREDMÉNYEK

2023-as repce ajánlat katalógusunkat megtalálja itt