A RAPOOL repcevetőmag-ajánlata 2020-ban (VIDEÓ!)

Mindent beleadtunk, hogy a sok még több legyen.

Az idei év mindenki által ismert okok miatt nálunk is más, mint az előzőek. A megszokott 150-200 fős szántóföldi rendezvények helyett új formában jelentkezünk, és mutatjuk be a termékújdonságokat. Azonban idén is biztosítjuk a lehetőséget, hogy személyesen, akár önállóan, akár kisebb csoportokban, a biztonsági előírásokat betartva megtekinthesse azokat a bemutatóterületeinket, ahol a hibridrepcéink fejlődnek. Különösen figyelmébe ajánlom a hantosi, a novai és a tiszavasvári helyszíneinket. A területi képviselőink adnak erről útbaigazítást, kérem, keresse őket a RAPOOL honlapján található elérhetőségeken.

Most pedig szeretném önnel megismertetni, hogy idén mit kínál a RAPOOL mindazoknak, akik minket választanak.

Környezetünk gyorsan változik, minden repcetermesztőnek újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznie. Ezekre a kihívásokra adnak választ a RAPOOL legújabb hibridjei és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások, amelyekkel a 2020. évi vetőmag-katalógusunkban részletesen foglalkozunk.

Elismert és széles körben vizsgált hibridek átfogó portfólióját ajánljuk valamennyi termőhelyre. Modern repcehibridjeink nemcsak a nagy termést, hanem a magas olajtartalmat is biztosítják. Ellenállnak a legnagyobb károkat okozó betegségeknek: bennük éppúgy megtalálható a legújabb RLM-S fómarezisztencia, mint a tarlórépa sárgaságvírusával szembeni rezisztencia. Kipergés-ellenálló hibridjeinkkel pedig rugalmassá tehető a betakarítás időpontja. Napjainkban ezek az innovatív fejlesztések jelentik a megoldást az egyre szélsőségesebb időjárás hatásaira, valamint az olyan termesztéstechnológiai igényekre, mint a csökkentett talajművelés, az optimalizált tápanyagellátás és növényvédelmi eljárások, továbbá a betakarítási és a vetési idő rugalmassága.

Cégünk nem csupán a kiváló genetikát garantálja, hanem a kiváló minőségű vetőmagot is: csírára kiszerelt, frakcionált vetőmagjainkat extra csávázással és immár teljes körű repcebiztosítási szolgáltatással kínáljuk. Mit is jelent mindez? A repcenövények erőteljes kezdeti fejlődését a legkorszerűbb gomba- és rovarölő csávázószerek mellett az idei évtől a magra felhordott kiegészítő anyagok biztosítják nehéz körülmények között is. További újdonság, hogy jelentősen növeljük azon hibridek körét, melyek vetőmagja alapszolgáltatásként frakcionált. Így a korábbiaknál is homogénebb, egyöntetűbb szántóföldi kelés várható, valamint a precíziós gazdálkodást választó termelők számára is elérhetők a kiemelkedő méretazonosságú vetőmagjaink. Változatlanul 1,5 millió csíraképes magot tartalmaz minden zsák, a repcetermesztés kockázatai pedig már a vetéstől kezdve csökkenthetők kedvezményes repcebiztosítási programunkkal.

A RAPOOL a nemesítési és termesztéstechnológiai kérdéseken túl tágabb kitekintést kíván adni a repcével kapcsolatos folyamatokra, eredményekre. Ennek érdekében hoztuk létre a RAPOOL Tudástárat. Ennek 2012-ben megjelent első kiadványa A nagy hozamok a mélyben gyökereznek címet kapta, és benne a gyökérrendszert vettük górcső alá, nemesítési és termesztési szempontból. Ezt követte a Repce című szakkönyv hiánypótló magyar kiadása, amely röviden, lényegre törően, számos színes képpel segít alaposan megismerni a repcében előforduló betegségeket, kártevőket, gyomnövényeket és élettani eredetű fejlődési rendellenességeket. Már a 2. száma készült el a RapsAssistant kiadványnak, amelyben aktuális kérdésekről, érdekességekről esik szó, figyelve a kapcsolódó szakterületekre, kutatások eredményeire. Ezeken kívül pedig rendszeresen közzétesszük honlapunkon, a www.rapool.hu oldalon a legfrissebb repcepiaci információkat, tőzsdei adatokat és szakcikkeket, a RapsRadarban pedig színes, érdekes hírek olvashatók a repcével kapcsolatban.

Fontos gyakorlati információ, hogy a portfólióban szereplő termékeinket mikortól tudják beszerezni. Számos hibridünk vetőmagja – a tervezett eladásaink mintegy 80 százaléka – elérhetővé válik már július legelejétől, és a legújabb hibridek idei betakarításból származó vetőmagja is nagy biztonsággal rendelkezésre áll legkésőbb augusztus első dekádjában

Szíves figyelmébe ajánlom a RAPOOL idei repcevetőmag-portfólióját, különös tekintettel újdonságainkra, melyeket kollégáim fognak bemutatni önnek. Egyúttal a legújabb fejlesztéseinkről is átfogó tájékoztatást nyújtanak.

Kérem, amennyiben további információkra van szüksége a RAPOOL-hibridekről, érdeklődik termékeink iránt, keresse a területi képviselőket a www.rapool.hu honlapon megtalálható elérhetőségeken.

Célunk, hogy a repcetermesztés a jövőben is a magyar növénytermesztés egyik legstabilabb és legjövedelmezőbb ágazata maradjon; hiszen a repce a hivatásunk.

Blum Zoltán
ügyvezető